HANGO SENAP INGREDIENSER

Ingredienser: Vatten, senapspulver, glukosfruktossirap, socker, salt (1,2 %), ättiksyra, förtjockningsmedel (guargummi, xantangummi), kryddor (koriander, svartpeppar) och konserveringsmedel (E211).

HANGON PRIMA GOURMET LUOMUSINAPPI INGREDIENSER

Vatten, ekosenapspulver, ekovitvinsvinäger, ekosocker, salt, ekovegetabilisk olja (raps), vaxmajsstärkelse, ekocitronsaftkoncentrat, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl), ekokryddor (koriander, gurkmeja).

Produktinformation

Hango Senap har tillverkats enligt samma recept, sedan slutet av 1800-talet. Än idag stöder den sig på det gamla receptet, som är något förändrat för att motsvara dagens förväntningar, men traditionen finns kvar ...

Den var med som krydda och medicin under segelfartygsperioden och den troddes lindra bl.a. matsmältningsbesvär och gikt. Det berättas att vikingarna tog med sig senapen till Norden och Finland. I Finland vet man att den serverades i köket på segelfartyget Bromarf i slutet av 1800-talet.

Idag är tillverkningen industriell och kvalitativ. Vi har de nödvändiga certifieringarna och produktinformationen, för att den ska uppfylla alla ställda krav. Hango Senap är gjord på högklassiga råvaror, enligt det gamla receptet och vi tummar inte på kvaliteten.

Vår önskan är att alla senapsvänner i Finland ska få möjligheten att smaka den här utmärkta klassikersenapen. Senap som produkt är relativt vanlig, men;
Att göra en vanlig produkt ovanligt bra är svårare.

Många tycker att den här senapen är den bästa!