Korvsås Hango Classic

Korvsås Hango Classic

husets egna recept

  • 1 länkkorv
  • 1 gul lök, vitlöksklyfta och stekfett.
  • 1 dl vatten och 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl, ½ köttbuljongtärning
  • Hangö senap 2 msk
  • 1 msk tomatpuré, svartpeppar och salt.

Hacka löken fint och bryn den sedan gyllenbrun i fettet och tillsätt till slut den pressade vitlöken i pannan. Håll lökblandningen vid sidan. Ta bort skinnet från länkkorven. Skär korven i bitar och bryn dem en stund i fettet i stekpannan. Tillsätt mjölet och bryn ytterligare en stund. Lägg korven i en kastrull. Tillsätt under omrörning vatten och grädde samt köttbuljongtärningen, lökblandningen, Hangö Senap och kryddor. Koka upp under omrörning på svag värme 5 min.

Serveras med kokt potatis, smörgåsgurka, lingonsylt och rågbröd.

Smaka av med Hangö Senap - njut!