Gös Marine - Drottningberg

Gös Marine - Drottningberg

M.Isaksson

  • gösfilé 1 st / person
  • Hangö Senap
  • gräddfil
  • ströbröd
  • smör
  • peppar och salt

Sås
  • vitt vin 2 dl
  • fiskbuljong 1 dl
  • grädde 2 dl
  • salt och peppar
  • Hangö senap 1 msk
  • gräslök

Fisk

Marinera fisken under natten i gräddfil, smaksatt med Hangö Senap. Ungefär 1 dl gräddfil + 2 msk Hangö Senap per filé.
Nästa dag: torka fisken lätt och vänd den med båda sidorna i skorpmjölet. Stek filéerna i smör tills de blir gyllenbruna och spröda. Krydda lätt med salt och peppar.

Sås

2 dl vitt/mousserande vin och 1 dl fiskbuljong kokas ihop. Tillsätt grädde, salt och peppar... koka ihop ytterligare ca: 5 min på svag värme. Tillsätt Hangö Senap och finhackad gräslök precis innan servering.

Servera med färskpotatis eller pressad potatis gjord av Täcktorns mjöliga sort. Skärgårdsgurka passar som tillbehör.