Makasiinin sinappisilakat

Makasiinin sinappisilakat

Ravintola Makasiini

500g tuoreita silakkafileitä

  • Liemi:
  • 4 dl vettä
  • 1,25 dl etikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl merisuolaa

Poista nahka silakkafileistä. Sekoita keskenään liemen ainekset ja lisää silakat. Aseta yöksi kylmään.

Sinappikastike:

  • 1 dl mietoa ruokaöljyä - esim rypsiöljyä
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl Hangon sinappia
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pieni sipuli ohuina renkaina
  • 1/2 tl worchesterkastiketta
  • valkopippuria
  • iso nippu tilliä
  • 1 dl mietoa ruokaöljyä - esim rypsiöljy

Sekoita keskenään kaikki ainekset lukuunottamatta tilliä ja sipulia. Tarkista suola ja pippuri. Lisää tilli ja sipuli. Valuta silakat hyvin ja nosta sitten sinappikastikkeeseen ja sekoita varoen. Nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.

<