Kuha

Kuha Marine - Drottningberg

M.Isaksson

  • kuhafile 1 kpl / hlö
  • Hango sinappia
  • kermaviiliä
  • korppujauhoja
  • voita
  • pippuria ja suolaa
Kastike
  • valkoviiniä 2 dl
  • kalalientä 1 dl
  • kermaa 2 dl
  • suolaa ja pippuria
  • Hango sinappia 1 rkl
  • ruohosipulia
Kala

Marinoi kala yön yli kermaviilissä, joka on maustettu Hango sinapilla. Noin 1 dl kermaviiliä + 2 rkl Hango sinappia per file.
Seuraavana päivänä: kuivaa kala kevyesti ja kääntele se korppujauhossa molemmin puolin. Paista fileet voissa kullanruskeiksi ja rapeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Kastike

2 dl valkoviiniä/kuohuviiniä ja 1 dl kalalientä keitetään kokoon. Lisää kerma, suolaa ja pippuria... keitä kokoon vielä n. 5 min miedolla lämmöllä. Lisää Hango sinappi ja pieneksi pilkottua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile uusien perunoiden tai puristetun Täcktomin jauhoisen perunan kanssa. Lisukkeeksi sopivat saaristolaiskurkut.